2012. július 12., csütörtök

Műhelytitkok a hosszú, vastag, fényes hajért

szép hosszú haj

Mikor egy divatmagazint nézegetsz, biztos neked is eszedbe jut, hogy milyen jó lenne, ha a te sörényed is olyan egészségesen fénylő, és hosszú lenni, mint a sztároké.
Meglepő módon, nem számít, hogy milyen típusnak születtünk, ugyanakkor bizonyos szabályokat be kell tartanunk ahhoz, hogy hasonló legyen a hajzuhataguk.
Néhány hasznos tanács a profiktól:

1, Na hagyd figyelmen kívül a fejbőrt:
Amikor a kefe sörtéi érintik a fejbőrt, serkentik a véráramlást, és ezáltal a haj növekedését is. Ám nagyon ügyelj arra, hogy ne fém fogazatút használj. Válaszd helyette a diszósörtés változatot.
Meleg olajos fejbőrmasszázst minden hónapban beiktathatsz a teendőid közé. Ilyenkor a rozmaring, citromfű, eukaliptusz egyvelegét használd.

hosszú haj napszemüveg

2, B-vitamin mindenek felett:
A napi adag B-vitamin komplexedet ne feledd bevenni! Azért a komplex kivitelt válaszd, mert az gyorsabban felszívódik, mint ha csak külön B-12, illetve B-6 vitamint szednél.
Ezek mellett természetesen ügyelj a C.vitamin bevitelre is.

3,  Egészséges étrend=Egészséges haj:
A hajadon bármennyire is furcsa, de meglátszik, hogy mit eszel, és az is, hogy mennyit iszol.
Naponta töltsd meg a tányérodat sok zöldséggel, és igyál minimum napi 3 liter vizet.
gyakorta egyél kelkáposztát, és spenótot, melyek elősegítik a faggyútermelést, és tartalmazzák a megfelelő C-vitamin mennyiséget is. Ezek az úgynevezett "belső balzsamok".
Mindezek mellett egyél sok nyers salátát, megspékelve egy kis tökmaggal, melyek tartalmazzák a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat, cinket és vasat.
Ne feledkezz meg a fehérjéről sem, mint például a tojás, hal, csirke, vagy borjúhús

szőke hosszú haj
.
4, A kevesebb néha több:
Ha naponta mosod a hajadat, azzal felborítod a természetes faggyútermelésedet.
Szó szerint lecsupaszítod a hajadat, ezáltal kiszárad, töredezik. Felborítod a "fejbőrbe épített" kondicionálót, mely segít(ene) leküzdeni a töredezett hajvégeket. heti 1 x-i hajmosás bőven elég, viszont akkor ne feledkezz el a balzsamról sem.

5, Azonnali fény:
A hajmosást mindig egy hideg vizes öblítéssel fejezd be. Ez extra fényt ad sörényednek. Szabályosan sokkolod a fejbőrödet, és lezárod a kutikulát.

hullámos hosszú haj

6, Trükkök, hogy besűrűsödjön a hajad:
Minél több finish termékkel  terheled a hajadat, másnapra annál laposabb lesz.
Hogy miért? Mert elnehezedik.
Kérd meg a fodrászodat, hogy rétegesen vágja le a hajadat, ezáltal szellősebb, könnyebben kezelhető lesz, így elkerülheted a túlzott , felesleges lakk vagy zselé használatát.

7, Ne száríts forró levegővel:
Kerüld a hajvasalót, és ha már mindenképpen hajszárítóval formázod a hajadat, akkor se feledkezz meg a hővédő krémről, vagy sprayről.

8, És végül, vágatni igenis kell!
Keress egy jó fodrászt, aki  megérti, hogy Te növeszteni szeretnéd a hajadat, és nem 10 csak 3 cm vág le, ha ellátogatsz hozzá!

hosszú haj rúzs




foto:pinterest

1 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Még csak most találtam rá a blogodra, de nagyon tetszik! Anyukám is fodrász, imádom ezt a légkört! Fel is iratkoztam hozzád, ha van kedved, kukkants el a blogomra(bár én inkább sminkekkel foglalkozok, hajas posztot most tervezek, de egy csak lightosat)...:)
    Puszi! :)

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés